Ontdek Urk en de verrassende Noordoostpolder

Urk en de polder lenen zich ervoor om met de fiets ontdekt te worden. Urk met haar vuurtoren, haven en mooie steegjes, de dijk met de stilte van het IJsselmeer, de diversiteit van het Urkerbos, de polder met haar unieke patronen en boerderijtuinen ...... Fietsen vanuit Urk is ontdekken en beleven. Op deze pagina vindt u informatie over routes en bestemmingen die vanuit Urk te zijn befietsen. Voor elk wat wils, zowel voor de kilometervreter als de mensen die het dichterbij zoeken.

De fiets-app

Urk en Noordoostpolder zijn aangesloten op het fietsknooppuntennetwerk. Speciaal voor Urk en de polder is een app ontwikkeld die u snel en eenvoudig de weg wijst via de mobiele telefoon.

fietsnapp

 Fietsroutes

route afstand informatie
Urk-Schokland-Urk 45 km Prachtig gevarieerde route. Kan makkelijk met behulp van kaart iets anders worden ingedeeld met bijv. fietsen langs IJssel- en Ketelmeer. Kan ook worden ingekort.
Bloembollenroutes div. Schitterende kleurenmozaïeken tijdens de bloetijd van de tulpenvelden ± april/mei. Buiten het seizoen nog steeds de moeite waard, als andere gewassen en de boerderijtuinen het beeld bepalen.
De Windmolenronde 41 km Water, strand, haven, bos, polderland. En natuurlijk, mooi of niet, windmolens. Tevens zal de komende tijd deze route de vorderingen laten zien van het immense windpark in aanbouw noordelijk van Urk.
(Half) Rondje IJsselmeer 280 km Urk is de ideale startplaats voor een (meerdaags) rondje IJsselmeer. Auto kunt u gratis parkeren op de haven bij Business Port Urk. In de zomervakantie kan ook gekozen worden voor een half rondje door met de veerboot over te steken naar Enkhuizen. Vervolgens kan dan de keuze worden gemaakt tussen de noordelijke of zuidelijke helft.

 Bestemmingen

bestemming afstand informatie
Urkerbos 1,5 km Voor de afwisseling: Het rijkste bos van Flevoland, aan de noordkant van Urk. Kaart
Vakantiepark 't Urkerbos 2,5 km Hier kun je ook als voorbijganger gebruik maken van de horecafaciliteiten. In hoogseizoen dagelijks geopend.
Zwembad 't Bun 1,5 km In de vakantie is het recreatiefbad geopend van maandag t/m vrijdag tussen 14.00 en 20.00 uur.
Weekmarkt Urk 2,5 km Elke zaterdagmorgen in winkelcentrum Urkerhard
Kinderboerderij De Stekplek 3,5 km Gewoon gezellig en leuk voor de kinderen.
Rennes Streekproducten 5,5 km De boerderijwinkel van Renne is 'Puur genieten van lekkernijen uit de streek' Tevens kunnen hier feestjes etc. worden gehouden.
Museum Nagele 10 km Liefhebbers van architectuur mogen het dorp Nagele en museum niet missen. Let op: museum heeft beperkte openingstijden.
Museum Schokland 14 km Museum op het voormalig eiland Schokland dat op de Wereld Erfgoedlijst staat van de UNESCO. Bezoek aan Schokland is goed te combineren met bezoek aan Museum Nagele. Verder in de directe omgeving: wandelen in de natuur en bezoek gesteentetuin.

Let op: Er wordt nog aan deze site gewerkt, de komende dagen komen er nog bestemmingen bij. Mist u een geschikte bestemming? Die mag u opgeven via het contactformulier. Bij voorbaat dank.

 Agenda's 

 Voor de agenda van activiteiten in de omgeving verwijzen wij naar de sites van: